Meer bezorggemak dankzij brievenbusdozen

De steeds verder groeiende populariteit van webwinkels heeft er de afgelopen decennia voor gezorgd dat pakketpost een steeds belangrijker deel van ons leven is geworden. Natuurlijk is het aangenaam en makkelijk om gewoon vanuit de luie stoel bestellingen te plaatsen, maar het afleveren van de bestelde producten zorgt regelmatig voor frustraties. Bezorgers bellen dag in, dag uit bij talloze adressen voor niets aan, omdat de bewoner overdag elders aan het werk is. Daarnaast is het natuurlijk ook niet ongebruikelijk dat mensen, die die er op rekenen dat een pakketje op een bepaalde dag bezorgd wordt, voor niets thuis op de bodedienst zitten te wachten, omdat er ergens in het afleverproces een vertraging is opgetreden.

Altijd succesvolle aflevering

De hierboven geschetste probleemsituaties kunnen op een gemakkelijke manier voorkomen worden door gebruik te maken van brievenbusdozen. Deze dozen zijn – zoals de naam al doet vermoeden – speciaal geschikt voor Nederlandse brievenbussen, zodat de bodedienst niet aan hoeft te bellen om de bestelling succesvol af te kunnen leveren. Het stevige karton waarvan deze dozen gemaakt zijn zorgt er daarnaast voor dat de inhoud goed beschermd is, waardoor de kans op schade tot een minimum beperkt blijft. Gezien het platte formaat zijn deze dozen vanzelfsprekend niet geschikt voor letterlijk elk product dat online te koop wordt aangeboden. De verzendmethode is vooral populair bij bedrijven die onder meer kleding en zoetwaren per post versturen.

Minder kosten en maximale formaten

Omdat postbestellers met dit type doos minder handelingen uit hoeven te voeren is het verzendtarief ook een stuk lager, dan wanneer de verzender voor een regulier pakketje zou kiezen. Het maximale gewicht voor dit type zendingen mag maximaal 2 kilo bedragen. Om ervoor te zorgen dat de doos ook echt probleemloos door de brievenbus kan, mag deze niet groter zijn dan 37 x 26 x 3 cm. Dit formaat komt overeen met de officiële minimum afmetingen van Nederlandse brievenbussen, zoals die in de Postwet van 2009 vermeld staat. In ons land moet een brievenbusgleuf namelijk minstens 265 millimeter lang en 32 millimeter breed zijn.

Maten, kleuren en bedrukkingen

De meest gangbare brievenbusdozen zijn verkrijgbaar in de formaten A4 (297 x 210 mm), A5 (210 x 148 mm) en A6 (148 x 105 mm). Uiteraard kunnen al deze doosformaten in standaard wit of bruin geleverd worden, maar wie een hoge attentiewaarde bij de ontvanger verlangt, kiest natuurlijk voor een doos met een opvallende kleur of vrolijke print. Pakketverzenders die regelmatig van dit type doos gebruik maken kunnen deze natuurlijk ook volledig op maat laten bedrukken, zodat de ontvanger echt een uniek, in het oog springend item in zijn of haar brievenbus aantreft. Wat dat betreft is de enige creatieve limiet uiteindelijk het compacte, handzame formaat van dit type verzenddoos. Bij Boxes in Stock BV vind je de brievenbusdoos die je nodig hebt.      


Delen